chili papričky

host - 144.226 (?)
2.10.2006 11:42
Chilli papričky mi nepálily proto, že ještě nedozrály. Dnes 2. 10. je většina už červených a pálí bezvadně ! Zasela jsem je až v březnu a ono je nutné je zasadit už v únoru. Jinak k pěstování : když už jsem měla lusky, odstranila jsem spoustu listů a i konce větviček jsem zaštípla - a super ! Papričky zamražuju - jsou jako čerstvé !
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host, 2.10.2004 7:58, zobrazeno: 32718x
Poradí mi někdo jak pěstovat chilli papričky,zda se papričky střihají,nedaří se mi je vypěstovat.

host - 144.226 (?), 7.9.2006 16:26
Chilly pěstuju prvně. Nasadila jsem je do přepravky. Papričky hodně zalévám a jednou týdně hnojím kristalonem.Dnes 7.9. jsou 70 - 80 cm. vysoké se zelenými plody.Před dvěma dny jsem jednu chilly papričku utrhla a zjistila jsem, že nepálí. Je něco špatně, nebo kdy vlastně chilly papričky dozrávají ? Poradí mi někdo ? Děkuji

host - 144.226 (?), 2.10.2006 11:42
Chilli papričky mi nepálily proto, že ještě nedozrály. Dnes 2. 10. je většina už červených a pálí bezvadně ! Zasela jsem je až v březnu a ono je nutné je zasadit už v únoru. Jinak k pěstování : když už jsem měla lusky, odstranila jsem spoustu listů a i konce větviček jsem zaštípla - a super ! Papričky zamražuju - jsou jako čerstvé !

PAto - (1) - 127.14 (?), 15.10.2007 13:52
zdavím včera 14 oktobra som si posadil svoje prvé chili papričky... sušil som ich celý deň v krabici zaizolovanej igelitom a dnu fúkal fén horúci vzduch.Po skocený som mal pocit že su už semienka vysušené mohli sa tak rýchlo vysušit? ....no jak som ich zasadil do crepníku o objeme asi 1,5dcl poriadne sa zeminu stlacil a polial a cákam či s toho niečo vyrastie?... a vyrastie ked som semená pred sadením nedal do mokrej vaty aby vklicili? a vobec vyrastie mi nieco ked je už október ??? diki za odpoved PAto
moje sadenice
moje sadenice

host - 122.85 (?), 24.10.2007 11:08
Ahoj vsichni,

jsem uplna zacatecnice co se tyka papricek, tak potrebuju poradit. Zasela jsem je, vyrostly krasne zelene listy, ale najednou mi zacly trosku zloutnout, vi nekdo proc? Jak casto je zalivat? Potrebuji hodne svetla a nebo zase naopak? Jak uz jsem napsala, jsem uplna zacatecnice. Jsem v Anglii a je tu vsechno hrozne drahe, tak jsem si rekla, ze budu pestovat nejake bylinky atd. Tak prosim napiste. Dekuju.

host - 162.128 (?), 24.10.2007 17:09

zasadit by se mely az na jare. V breznu vysit seminka doma do malych kvetinacku (kelimky, treba od jogurtu), a az povyrostou, a venku se ohreje, tak je dat ven. V cechach se davaji ven po ledovych muzik v pulce kvetna, v anglii myslim mraziky nejsou.  

Papricky budou chtit hodne slunicka, takze je dejte nekam, kde si ho uziji.

host - 51.153 (?), 18.7.2008 14:02

Zdravim všechny pěstitele, dnes sem si obědnal semínka chilipaprik, údajně těch nejpálivějších a rád bych kdyby se se mnou někdo podělil o zkušenosti... jak je nejlépe naklíčit, jakou půdu potřebují, PH, EC, zdali je možno je pěstovat pod umělým osvětlením a za jakých podmínek, atd... Předem všem děkuji. ramon79@seznam.cz

host - 117.119 (?), 18.7.2008 14:48

dobrý den všem,

Jenom se chci podělit o dlouholeté skušenosti s pěstováním čilly papriček. Kdysi jsem sjískal, ale už nevim od kaď, pár semínek a skusil sem jej zasadit. Vím že byl listopad, čily papričky vyrostly. To bylo ještě u našich ve studené ložnici. Na jaře jem je šoupnul ven aby se vysmradily, do podzimu vyrostly 70 cm a pak jsem je opět dal do ložnice. Přes zimu vždy shodily 80% listů a 2 z deseti rostlinek nepřežily. A jelikož to jsou dvouleté rostlinky, další zimu sem musel zasadit nové papričky.

Roky se plynuly a já postupně vylepšoval metody jak sklidit nejvíce čily papriček, a nevím proč ale každý rok byly pálivější a pálivější. Taky sem to vyčíhnul že prakticky přes zimu neopadávaj, ale za to mam větší ztráty.

Mam nejlepší skušenosti s pěstováním venku, přežijí mrazíky do -2. Když jsem je nechal přes léto doma vždy do měsíce uhynuly. Mají rády hodně rozptýleného světla, a rostou nejlépe v prohnojené rašelině. Jsou velmi náchylné na mšice, a rodí po celý rok. Semínka nemusí procházet obdomím zimy a rovnou po dozrání se zasadit, dokonce mam i 100% klíčivost čerstvých semínek. Velmi prosperojou ve skleníku. V jednom roce dokážu zasít i sklidit.  Tak to je asi všechno, přeji hezký den

host - 99.58 (?), 12.5.2009 15:40

Dobry den, mam taky problem, mam krasne velke rastliny okolo 80cm, ma vela vela kvetov, ale kvet tak ako zakvitne tak aj odpadne aj so stonkou, v com moze byt problem, treba ich opelit alebo??? prosim o radu. Dakujem Peter

host - 222.137 (?), 9.8.2008 15:35

Zdravim, mel by (mozna hloupy) dotaz ohledne seminek - koupil jsem si cerstve papricky, ktere bych chtel pestovat. Mam nechat seminka z papricek nechat vyklicit tak jak jsou cerstve a nebo je mam nejdriv ususit? Diky za odpoved

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz