Černé tečky na listu rajčat zespoda

host - 140.163 (?)
5.6.2012 17:29

Taktéž jsem našla něco podobného na spodní straně listu rajčete. K mému úžasu to byl obyčejný dřepčík. Listy těsně nad zemí jsou částečně proděravělé. Je to divné chování tohoto škůdce, jelikož rajčata zalévám a u země je vlhko, dřepčík pracuje spíše za sucha. Je-li to skutečně brouček a k tomu skákající, nikoliv černá mšice, pak máte nejspíše tohoto návštěvníka. V malém množství neřešit, případně odstranit listy dotýkající se země. Silnější napadení u rajčete je nepravděpodobné.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 66.221 (?), 5.6.2012 16:18, zobrazeno: 6484x

A ještě jeden dotázeček, týkající se černých teček - vypadají jako malí broučci, které jsem dnes objevila na pár spodních listech u rajčat. Jsou na listech zespoda. Poradí někdo, co to může být? Jestli se mám strachovat a koupit nějaký postřik? Strašně nerada bych používala nějakou chemii. Díky, zdraví Anna.

host - 140.163 (?), 5.6.2012 17:29

Taktéž jsem našla něco podobného na spodní straně listu rajčete. K mému úžasu to byl obyčejný dřepčík. Listy těsně nad zemí jsou částečně proděravělé. Je to divné chování tohoto škůdce, jelikož rajčata zalévám a u země je vlhko, dřepčík pracuje spíše za sucha. Je-li to skutečně brouček a k tomu skákající, nikoliv černá mšice, pak máte nejspíše tohoto návštěvníka. V malém množství neřešit, případně odstranit listy dotýkající se země. Silnější napadení u rajčete je nepravděpodobné.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Napojení na novou kanalizaci19:26
Napojení na novou kanalizaci19:24
Napojení na novou kanalizaci17:06
Napojení na novou kanalizaci16:05
Napojení na novou kanalizaci15:59
Napojení na novou kanalizaci12:59
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz