Boj s plísní determinantními variantami rajčat?

obo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (122) - 99.186 (?) 
9.8.2021 21:17

Budu říkat skleník, ale skla jsem vyměnil v 2013 za 1cm makrolon. Střecha je pevná a nedá se otevírat. Co se dá otevírat jsou oba boky skleníku a velké vstupní dveře. Boky se skládají ze 6 samostatně otevíratelných oken na pantech. Pokud je otevřu a při způsobu, jakým pěstuji rajčata ve skleníku, myslím zalévání rostlin, kdy se snažím o co nejmenší zamokření půdy (je vidět na foto), tak se mi daří držet relativní vlhkost na dobré úrovni. Pěstuji, jak rajčata, papriky, okurky v jednom skleníku a jestli má relativně sušší klima nějaký vliv na 100% růst okurek nepoznám a jsem spokojen za to co mám a co sklidím. Myslím, že uznáte, že s teplotami a vlhkem nemusím nějak zvlášť bojovat díky velkorysé ploše větrání, kterou takto vymyslel a udělal táta. Skleník se stavěl když mi bylo 13 let a dnes mi je 58, takže mu je 45let. V 2013 velká rekonstrukce.  Co nám dal již úrody a opakuji, že snad dopadne časosběrné video, co bylo letos pěstováno. První půlku mám již v počítači. Nově jsem nyní vysázel ledový salát... Hezký den. PS: fota jsou staršího data, ale stav je stejný.

plně otevřený bok
plně otevřený bok
sklenik_2
sklenik_2
nezamokřená půda ve skleníku
nezamokřená půda ve skleníku

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 91.196 (?), 9.8.2021 21:25

yes-obo, Váš tata je-nebo byl BORECcheeky!

obo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (122) - 99.186 (?), 9.8.2021 21:52

Díky za tátu. Ten by si to považoval, takovou pochvalu.

host - 91.196 (?), 9.8.2021 22:00

Rádo se stalo-komu čest... Ten můj byl víc do větru, něco jako motýlekwink-občas slyším : Ahoj brácho od předtím neznámého člověkalaugh. Pro podobné Kutily by snad nebyl problém postavit si pěstírnu s posuvnými-třeba i vyndávacími dveřmi, každý nemá tak velkorysý prostor po stranách jako Vy!

host - 91.196 (?), 9.8.2021 22:09

Dveřmi mám na mysli spíš boční stěny-jsem ještě příjemně omámen novými vestavnými skříněmi s tím systémem pojezdu s tichým dorazem-no nic, půjdu spát, povečeřel jsem rajskou ze svých výpěstků, koupených knedlí a vola. Dobrou...cool

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3141) - 208.138 (?), 10.8.2021 19:12

Musím se přidat k chvále konstruktéra takového skleníku. Váš tatínek přesně věděl, jaké nedostatky mají skleníky a podařilo se mu je odstranit. Bohužel ho nikdo z komerčních výrobců nenásledoval.

Myslíte, že byste se mohl o jeho copyright konstrukci podělit s námi, amatéry? Protože už dlouho o takovém skleníku přemýšlím, ale nejsem dost dobrý technik, abych to promyslel do detailu.

Milan HP

obo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (122) - 99.186 (?), 16.8.2021 23:02

Zdravím. Nechodím sem každý den blush. Jak si to představujete? Mohu nafotit cca míry, nejlépe po sezoně. Táta byl zámečník a já slaboproudař. Byl jsem rád, že dokážu něco přivařit při opravě (omlouvám se svářečům)  a zvyšoval jsem ho o 30cm, abych se všude věšel se 190cm.

obo - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (122) - 99.186 (?), 16.8.2021 23:19

Mě se líbí i tento systém a skleníky se prodávají i zde.

Bohužel třeba zde v tomto videu se snaží vše udusit, usmažit, upéct. V létě i na jaře není nic horšího, než se snažit " urychlit " sklizeň nevětráním. To je dle mého základ k úspěchu. Mít nezmordované pěkné sazenice rajčat. Já bych měl stále jednu stranu pootevřenou. Okurky dají co dají, tam to bez postřiku nepůjde, ale já nestříkám. Dnes zrovna jsem sklidil poslední 2 okurky a zlikvidoval jsem je. Papriky jsou v úžasném stavu.

host - 28.103 (?), 17.8.2021 9:36

Jde vidět, že je to ruská konstrukce... A né made in Poland...

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3141) - 208.138 (?), 19.8.2021 0:08

Obo, já myslím, že rozměrový náčrtek s trochou popisu, jak a kde se co otevírá, by bohatě stačil. A samozřejmě až bude čas a klid. Stejně teď nikdo skleník nestaví.

Díky moc.

Milan HP

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty