Ako sa pestuje ačokča

host - 219.3 (?)
11.9.2012 23:19

No přibližně, jako vy, dokud byla malá, měla jsem ji v miniskleniku a pak jsem ji nechala šplhat po stromu. Dnes jsem zase koukala, jen odnožuje. Tak fakt nevím. Vždyt bylo docela pěkné léto.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 219.3 (?), 9.9.2012 23:07

Ahoj, tak dnes je 9.9. a Já jsem na mé rostlině ještě neviděla plod. Někde jsem četla, že je třeba se pořádně dívat, ale ani s brýlemi-nic. Sousedi ji mají v trávě u plotu a plody mají. Ta moje jen roste, odnožuje a neplodí. Přihnojovala jsem ji hnojivem na květ a plod a není to nic platné. Tak to zkusím příští rok znovu indecision.

ivap - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (755) - 243.245 (?), 10.9.2012 13:29

A kdy jste ji sela? Já ji vysévám v dubnu doma do kelímků, na konci května jde ven, nejvíc plodí koncem srpna a v září, možná by ji chtělo vysét ještě dříve.

host - 219.3 (?), 11.9.2012 23:19

No přibližně, jako vy, dokud byla malá, měla jsem ji v miniskleniku a pak jsem ji nechala šplhat po stromu. Dnes jsem zase koukala, jen odnožuje. Tak fakt nevím. Vždyt bylo docela pěkné léto.

host - 218.45 (?), 31.7.2012 21:52

Dobrý den, ačokču jsme pěstovali před mnoha lety. Plodit začala dost pozdě,  někdy v srpnu a v září a až když narostla do velké výšky -tak minimálně 2m. Byla to taková, jak mi doma říkáme "ADÉLA" tzn. velmi bujně rostoucí rostlina.Musela se hodně zalévat a samozřejmě také pohnojit (já používám často vykvašené slepičáky, ty ale každý nemá, a někdy cererit). Plody jsme sklízeli relativně malé- asi 5-6-7cm, protože ty větší, které jsme nechali déle růst, byly tuhé a měli dřevnatá semena(to leda nechat na příští rok na vysetí). Chuťově se podobá trochu nedozrálé paprice, ale ta je o mnoho šťavňatější a chutnější. Ačokčku jsme již více nesázeli, byli jsme zklamaní. Ale přeji mnoho úspěchů.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz