Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Já pěstuji ačokču již několik let a přijde mi jako celkem nenáročná a výnosná rostlina. Jasně, není to lahůdka jako okurka nebo paprika, ale využití v kuchyni je - dáváme ji pod maso, jako lečo, atd. Výsev na začátku dubna, výsadba po zmrzlých na konci května nebo na začátku června. Nejnáchylnější jsou při výsadbě mladé sazenice - pozor na slimáky. Nechávám ji pnout po plotě, brzy vytvoří velmi dlouhé šlahouny a hustou, kompaktní clonu. Má drobné, nenápadné kvítky a je nutné být trpělivý - přes léto vlastně neplodila, teprve až v září přinesla mohutnou úrodu zelených lusků, které rychle přerůstají a pak obsahují tvrdá černá semena. Já ačokču zalévám jenom když je velké sucho, jinak rostliny nechávám svému osudu a funguje to. S pozdravem M.S.