Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Protože Polsko (Kanada, Litva, Dánsko,...) je na sever od nás, je tam potřeba prošlechtění kukuřice na dlouhý den větší a tudíž, pokud nakoupíte hybridy F1 cukrové/pukancové kukuřice určené pro polský trh, určite neuděláte chybu.

To není tak jisté. Země víc na sever mají ve vegetační době - od jarní do podzimní rovnodennosti - dny delší než u nás. Nad polárním kruhem dokonce trvá den 24 hodin, ale tam se zas blbě cokoli pěstuje.

Co se týče toho štěpení do dalších filiárních generací. To, co popisuje Standa je snaha o vyšlechtění čisté linie. Je ovšem otázkou, jak jsou kódovány kýžené vlastnosti kukuřice. Je-li podmínkou kvality osiva F1 mít dvě různé alely na jednom genu, pak vyšlechtit čistou linii nelze. Jediným řešením při výrobě osiva je každoroční křížení obou homozygotních rodičů. Ostatně proto jsou semena F1 tak drahá. Můžeme se jen domnívat, zda nejde jen o reklamní trik, aby si pěstitel kupoval stále originální osivo a neschoval si jen pár zrnek z loňska.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika