Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Chci se s Vámi podělit o to, jak se daří mým listopadovým výsevům. Není to žádná velká sláva. Doma už nebylo místo, tak jsem je v půlce dubna rozdělila následovně:

1. tyčkové (Goldkrone, Gardenberry a Stupické) jsem přesunula do garáže, kde bylo v noci 5 - 10°C, přes den jsem je dávala ven. Potíž je, že bydlíme na větrné hůrce, a to se jim hrubě nelíbí, slunné závětří ani skleník bohužel nemám. Stejně tak slunce špatně snáší, i když jsem je na přímém slunci nechávala jen asi 4 hodiny denně, hodně jim to pálilo listy. Dozrávání se hodně zbrzdilo, ale přežily, i když vypadají hrozně. Kvetou a nové výhony snáší podmínky výrazně lépe. Asi nemají v pořádku kořeny - zároveň s přesazením jsem je dala do 20 l květináčů. Navečer, po tom slunci a větru mají často svěšené listy, ale když je zaleju na půdu, za chvilku většina vyteče spodem. Koupila jsem Lignohumát a čekám na lepší počasí.

2. keříková (Vilma, Azték, Karlík) jsem dala do pařeniště. Noční teploty jsou tam ještě nižší než v garáži. Všechny květy opadaly, listy se taky pálily a rostliny vypadaly, že umřou. Nicméně na Vilmě a Aztékovi vyrazily nové výhony, které hojně kvetou a já to nevydržela a přesunula je do garáže, kde je mám víc na očích a taky nosím ven. Karlík asi pojde. 

3. dwarfky (Maglia Rosa, Pink Passion, Sleeping Lady) zůstaly doma na západním okně. Do jižního okna už kvůli přesahu střechy skoro nesvítí. Plody poslupně dozrávají, ale přijde mi, že chuť je mdlá. Nedávám je ven (nemám čas a sílu na tolik péče + ten vítr a slunce abych furt hlídala), tak je to možná tím. Navíc mají molice - můžu je teď něčím stříkat? Rajčata jsou olepená a lepí už i podlaha. Nevím kam je přesunu, aby se to venku nerozneslo i na ostatní a nezalepila si terasu...

Celkově si tak nejsem jistá, jestli v mém případě mají tak brzké výsevy cenu. Lednové výsevy dávno všechny kvetou, některé mají malé plody, Subarctic Plenty, Grape Kumato a Datlo se už brzo začnou vybarvovat a lednovou Maglii Rosu jsem ochutnala právě dnes. Lednové výsevy taky mnohem líp snáší venkovní podmínky, nic se nepálí ani neusychá.

Tak je tedy u mě, přeju ať se Vám daří líp yes

Elen.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika