Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

14.6.20 Spousta práce hlavně na zahradě, málo času na psaní. Předpokládám, že totéž postihuje i ostatní. Navíc se zdá, že všechno postupuje normálně, takže toho není moc o čem psát. Nelinky na zahradě zatím stále zelené, moje doufání bylo marné. I poslední zbylé sazenice (6), ne zrovna povedené a dvě z nich částečně zlomené, kterým jsem udělal extra záhon v oddělené a chráněné části pozemku, se velmi dobře vzpamatovaly. I tak jsem se je ale rozhodl vyjmout ze statistiky. Takže konečný stav rostlin, ze kterých budu vážit úrodu, je 42 (dosadil jsem ještě 1 Startku). Ovšem přibývají i řízky: přerostlé fazochy, které vyštípnu, zasazuji různě po zahradě. V tomhle deštivém počasí se chytají velmi rychle. Předpokládám, že do konce srpna by mohly dát první úrodu a protože jsou některé z nich od plísniodolných odrůd, doufám, že bude slušná. Ze statistiky budou také vyjmuty.
Paprikám se nahoře ale nevede moc dobře, myslím, že díky chladu a větru. Letošní květen i první polovina června byly o dost chladnější než v roce 18, takže jsem je asi měl přikrývat nebo alespoň chránit před větrem i nadále. Všiml jsem si, že i dole si mnohem lépe vedou papriky v balkonovníku (jsou částečně chráněné před větrem, i když ho vůbec nezavírám) než ty, které byly přímo vystavené větru. A i ty se po přenesení do balkonovníku krásně zlepšily. Na 7mi rostlinách tam mám 21 plodů od 8 do 15 cm. Občas je dosypávám svojí směsí s přidaným Cereritem. Nejlíp si vede odrůda Lungy.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika