Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

30.4.20 Postupně vysazuji další rostliny na zahradu. 7 paprik (2 Lungy, Superamy, Jablina F2, Slávy, Slovakia a Citrina) a dalších 15 rajčat (odrůdy Start, Stupické, Tornádo, Kumato, Helsing Junction Blue, 100 pudov a Blue Berry). Všechny nově vysazené mají podestláno biomasou smíchanou s hnojem, aby jim bylo teplo. Už je ani ničím nepřikrývám. Mušketýři ze 7 dubna pomalu rostou a kvetou. Jedno Garden Berry něco podežralo, takže zápasí o přežití. Obávám se, že je to hryzec – žádné krtince. Budu snad muset pod rajčata dávat pletivo. Ostatně to samé se mi stalo loni i předloni. V obou případech všichni podežraní přežili, ale hodilo je to tak o 6 týdnů nazpátek. Tak doufám, že to tak dopadne i letos.

Tomato Berry 1 na balkóně už také dalo dva zralé plody a musím říct, že velmi chutné. Ona je to vynikající odrůda sama o sobě a na balkóně má lepší podmínky než uvnitř – 7,5. Celková dubnová sklizeň 2,349 kg. Zralá rajčata teď už poskytlo 8 rostlin z celkem 9, ale nejplodnější je zase klasická Startka. Vedu si i adresnou evidenci, takže budu moct spočítat třeba i průměrné hmotnosti plodu u odrůdy.

Do paprik se mi daly mšice, což je otrava. K jejich likvidaci používám totiž ruční odstranění houbičkou namočenou ve francovce. Alkohol rostlinám neublíží a mšice se tak ožerou k smrti. Je to sice účinné, ale musí se to pravidelně opakovat a zabere to spoustu času. Ještě jsem nekontroloval papriky na zahradě, ale asi to bude totéž: už jsem na nich viděl slunéčko sedmitečné a taky mravence. Moje „antipostřikové přesvědčení“ se začíná viklat.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika