Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Možná, že je dobře, že Milan na diskusní příspěvek reagoval. Možná se od p.Daníka dovíme něco víc než jen to, že jde proti proudu. Diskuzi by to jen pomohlo.
Já jsem původně nechtěl reagovat, protože mně to připadalo jen jako takové rýpnutí a nechtěl jsem nějakou možnou diskuzi utnout. Pokud vím, tak zde na Zahrada.cz jsme jen tři, já, Milan a paní Eva ze Slovenska prezentovali, že provádíme předčasné výsevy rajčat už někdy v prosinci nebo listopadu. Proč to tak děláme jsme několikrát loni psali ve vlákně Rajčata 2018 (Milan také v jeho HP) a kdo měl zájem, tak si to mohl přečíst. Jen připomenu, že já vysévám tak brzy, protože rajčata z těchto výsevů vysazuji již koncem března (ne někdy po 15. květnu). To, že chci mít svoje rajčata co nejdříve, není podle mne nic nenormálního, kdo by nechtěl? K tomu nedostatku světla, který se zde na Zahrada.cz stále dokola omílá, tak napíši jen, že já s tím nemám žádný problém. Pochopitelně rajčata rostou pomaleji když je světlo osm hodin než když je denní světlo dvanáct a více hodin (rostliny asimilují jen za světla). K tomu obrázku se nijak nechci vyjadřovat, protože bych si musel rýpnout.
Vždycky jsem si myslel, že sbírat jde jen něco, co má trvalou hodnotu, třeba známky, krabičky od zápalek, kafe mlýnky nebo také něco většího, třeba lokomotivy nebo tanky. Já rajčata nesbírám, já je jím. Možná tím sběratelstvím myslíte fotografování, ale to je jen přidaná hodnota, focení mne vždy bavilo. Není nad pěknou fotku pěkného rajčete nebo nad pěknou fotku z dovolené na které je třeba nějaký hrad z naší krásné země. 
Nijak mne neirituje a ani se neptám, proč někdo pěstuje jednu, pět, možná patnáct jako Milan nebo čtyřicet jako Eva. Je to úplně jedno. Nevidím v tom žádný velký rozdíl. Také jsem pěstoval jen dvě odrůdy Start F1 a pro ranou sklizeň Stupické. Každý k tomu máme jistě své důvody. Třeba semena jsou drahá, nejsou běžným způsobem dostupná, atd. nebo si myslíme, že ta která pěstujeme jsou ta nej. Je to prostě volba každého z nás. Každý z nás si také můžeme myslet, co je někomu do toho, co si já pěstuji, nemusím se nikomu zpovídat. Já si například rád přečtu co jiní pěstují a nechám se tím inspirovat (že někdo pěstuje pět, osm nebo patnáct odrůd mně nic neříká). Přeji letos všem pěknou úrodu rajčat ať už pěstují cokoliv.
           Vladimír

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika