Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jak moc bylo toho hnoje? Pravděpodobně působí dva vlivy najednou: přehnojení amoniakálním dusíkem a vysoké teploty. Obojí totiž zabraňuje dostatečnému příjmu vápníku u rajčat. Mám s vápníkem potíže od samého začátku pokusu: listy rostlin na balkóně neustále žloutnou a postupně usychají díky vyplavování živin. Ale rostliny rostou dál, plodí. A na některých plodech se mi objevila suchá hniloba - zase projev nedostatku vápníku.

Pohnojil jsem dusičnanem vápenatým a teploty klesly: suchá hniloba zmizela. Žloutnutí a usychání listů se zmírnilo, ale nepřestalo. Některá má rajčata na balkóně jsou do metru i více zespoda úplně holá, ale vršky stále plodí. Dospěl jsem k závěru, že to nechám na Matce Přírodě: však Ona ví, co dělat. Vybavila je odolností. Takže jen pravidelně obírám žluté a suché listy, aby rostlinu nezatěžovaly a občas je pohnojím, ne hnojem ale ledkem vápenatým.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika