Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Podle vzhledu i podle okolností - počasí a nepoškozené plody - lze s velmi vysokou pravděpodobností říct, že to není plíseň bramborová. Dokonce bych to netipoval ani na alternarii.

Pěstování rajčat v nádobách má svůj chronický neduh: v omezeném množství zeminy dost často chybí některé vyplavené prvky. Ať už deštěm nebo zálivkou. Být vámi, spíš přemýšlím, co by jim mohlo chybět. Osobně mám na balkóně dlouhodobé problémy s nedostatkem vápníku. A příznaky jsou dost podobné. Možná je zkuste postříkat - rychlý účinek - některým přípravkem na dodání vápníku přes list. Lze také přihnojit v zálivce přípravkem s dusičnanem vápenatým (norský ledek). ale účinek je pomalejší. Já jim dodávám v zálivce Sensi Cal, ale tam toho vápníku zas až tak moc není.

A mám ještě jednu radu: dejte pod ty nádoby nějaký "podšálek", který zachytí to, co přelijete či co vypláchne déšť. Za sucha se totiž rozpuštěné uniklé látky zase vstřebají zpátky, tedy pokud kontejnery mají díry naspodu. Rozhodně rajčata nelikvidujte.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika