Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Díky, Ivane. Tohle já používám, když se mi to vyškubne z ruky, rostlina jede na 2 (ale někdy i tři - jsem lempl a ještě k tomu lítostivej) fazochy a já vidím, že už to nezvládá tak, jak by měla. A i když zvládá, ke konci sezóny je zaštipuju postupně. Uštípnu jenom to naprosto nejnutnější - tedy špičičku rostoucího vrcholu. Letos jsem to už musel udělat na balkóně velikánům. Už se začínaly vymykat lidským rozměrům. I tak budu sklízet ze štaflí. A s těmi ponechanými listy fazochů/zálistků je to dobrý nápad: víc asimilační plochy = víc cukru.

V tom, co jsem napsal, jsem se vyjádřil nepřesně: já to myslel časově, tedy dřív než vůbec nasadí na vijan.  Když to člověk dokáže uhlídat. Když ne, mám problém: je mi toho vijanu líto. Tak tam ty květy většinou nechám, někdy i bez zaštípnutí. Pro jsem často míval trojvidle. Letos jsem se zatvrdil: uštípnu i kvetoucí fazoch - a udělám z něj řízek : -). 

A co se týče té letošní anomálie, dělají mi to Stupice. Ale ty to snad mají v popisu práce. Ostatní blbnou dál. Nejvíc Vitador, ten nepovedený, co vyrostl bez děložních lístků - výsev 16.12., navíc ještě později zlomený. Tohle je jeho spodní část. Jede na dva fazochy a i tak jasně kraluje pelotonu na zahradě. Výškou i velikostí a počtem plodů. MP je fantastická.

Milan

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika