Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

6.9.18 Dusičnan vápenatý zafungoval. Tedy proti suché hnilobě, nezdá se, že proti praskání. Rajčata teď zrají znatelně pomaleji než v předchozích měsících, takže je sklízím ještě před plnou zralostí, aby tolik nepopraskala. Samozřejmě jsem je již ke konci srpna zaštípl, proti všem tradičním zásadám až za v průměru 8mým vijanem (některé mé rostliny na dva fazochy tedy mají i 16 vijanů). Doufám, že do půlky října jich ještě hodně dozraje na rostlinách, i když to samozřejmě bude záležet na počasí. Zbytek nezralých pak před prvním mrazem otrhám a nechám dozrát. Váhám, zda nezkusit vytrhnout celé rostliny a zavěsit je, ale to je velmi náročné na prostor a prostředí. Loni byly jen v krabicích uvnitř chalupy a ty zdravé uzrávaly až do prosince a byly docela chutné. Do krabic jsem nedával ani jablka ani banány, takže proces nebyl urychlen.
Včera a dnes jsem zasadil po 3 řízcích Mountain Magiku do květináčů 7,5l. 2 výhony vyrůstající z listu (přikládám foto pro důvěryhodnost), 1 vyrůstající z vijanu a 3 běžné zálistky – to pro porovnání. Dospěl jsem k závěru, že MM je geneticky modifikovaný, a to právě pro výhony rostoucí z listů. Na jaře jsem totiž zkusil nařízkovat listy jiných tradičnějších odrůd, chytily se skvěle, zakořenily, ale výhony nedokázaly vytvořit. Podobný jev jsem v menší míře také zaznamenal u Crimson Crushe, ale z toho řízky dělat nebudu, protože mám dostatek semínek. Později řízky přesunu do balkonovníku popřípadě domů. Plánuji postupně nadělat tak 20 rostlin a z nich další početnou generaci klonů. Slíbil jsem totiž sazenice MM pár svým lidem. Předpokládám, že by mi jedna generace mohla na překlenutí stačit: v zimě porostou i s přisvětlením daleko pomaleji. Pokud ne, budou překlenovací generace 2. Způsob zrání, tvrdost a slupka MM mi také dávají naději, že budou dlouho skladovatelné, tedy LSL (Long Shelf Life). No a pak bych mohl docílit toho, co je mým snem: mít svoje rajčata 12 měsíců v rocewink. Počítám s tím, že ta zimní nebudou tak dobrá, ale doufám, že polystyrén ze supermarketů hodně předčí.

Myslím, že ani není třeba říkat, že po plísni není ani památka a že kontrolní vzorek je stejně zdravý jako všechny ostatní rostliny na mé zahradě. To sucho není zas tak úplně špatná věc.smiley

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika