Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Rajčata Latah jsou opravdu kyselejší a malá (cca 30-40g). Pěstuju je, protože jsou s předstihem první. Letos byla o cca 10 dní dřív než skleníkové Starty. Nemusí to tak být zřejmě pokaždé, letos bylo jaro velmi teplé. Nekupovala jsem vůbec rajčata v obchodu a to pak první vlastní chutnají, i když jsou kyselejší. Jak začnou zrát další chutnější odrůdy, Latah zpracovávám.

A ještě ke zpracování - zahušťování rajčat. Čas, práci a asi i energii mi šetří tenhle postup, při kterém odpadá zdlouhavé zahušťování rajčatové šťávy. Rajčata dám zmrazit, pak je oloupu. Při naříznutí slupky a chvilkovém podržení pod vodou se sloupnou jak z košilky. Pak je nechám v cedníku pomalu rozmrznout. Pustí veškerou vodu. Dužinu pak jen lehce povařím (možná to ani není nutné), naplním do sklenic a zavařím. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika