Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Druhým rokem zkouším venku Latah, Siberian Superior, Subarctic Plenty (výsev koncem ledna), letos jsem k nim přidala Siberia, Siberia Early a Glacier (výsev začátek března).

Loni jsem vysazovala v dubnu, mrazy přečkaly pod textilií, letos kolem 20.4. Letos žádný stres z chladu nemohly mít a rostou míň kompaktně, víc se rozvalují a mají výrazně větší rozestupy v začátku zrání v porovnání s loňskými. První zrálo Latah okolo 10.6., pak po cca 10dnech Siberian Superior a za dalších 10 dnů teprve Subarctic Plenty. Už jsem sklidila i pár Glacierů, Siberia a Siberia Early teprve začínají zrát.

Z Latah se sklidí míň - hlavně kvůli velikosti plodů, keřík teď už pomalu končí. Rozhodně to není rajče na celou sezónu.

Ostatní jsou velni úrodná, s postupující sklizní se na listech objevuje septoriová skvrnitost. Keříčkové odrůdy, kt. pěstuju, jsou na ni v porovnání s tyčkovými citlivější. Ničím nestříkám.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika