Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Hodnocení mých nových odrůd na stupnici 1 - 10 s možností desetinných čísel (vyzrálá Start = 10, marketové rajče za 40Kč kilo v lednu = 0):

Crimson Crush (tyčkové, zatím neověřeně plísniodolné): poměrně masité rajče s plody 100 - 150g, méně intenzivní rajčatová chuť, méně kyselin i cukru. Vhodné do salátů, leča a na nakládání na zimu. Slupka poněkud tvrdší. Vysoký počet vijanů, pravděpodobně velmi výnosné. Hodnocení: 6,5.

Vitador (holandská liánovitá odrůda): polomasité rajče s tvrdou slupkou. Velikost plodů 60 - 80g (na zahradě i větší). Méně výrazná chuť, poměrně sladké, nižší kyseliny. Citlivá na nedostatek vápníku. Schopna dorůst výšky několika metrů. Hodnocení: 6

Balkónové červené (keříčkové): dost šťavnaté, velikost plodů kolem 20g, intenzivně sladkokyselé, vhodné k přímé konzumaci a do salátů. Rajče mé krevní skupiny. Nehodí se nejspíš na sušení. Při pěstování v nádobě nepříliš výnosné. Na zahradě zatím nevím. Hodnocení: 8,7.

Vilma (keříčkové): rovněž šťavnaté, plody kolem 15g. Méně intenzivně kyselé než Balkónové červené, cukr na stejné úrovni. Přímá konzumace a saláty. Hodnocení: 7,9.

Bonset (tradiční holandská tyčková odrůda): masitost podobná Startce, o něco méně intenzivní rajčatová chuť, plody 60 - 80g (na zahradě i větší). Rovněž citlivá na nedostatek vápníku. Průměrný počet vijanů a tedy plodnost. Hodnocení: 7,5.

U dalších odrůd jsem se ještě nedočkal dostatku plodů, abych mohl hodnotit. Takže později.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika