Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

7.3.18 Heuréka, objevily se dva první plody. Bohužel ten pionýrský květ se ukázal planý – nefoukal jsem do vijanu. A ty plody jsou na druhé rostlině. Tam už jsem vijanem zatřásl. Ty oplodněné se zbavily svého okvětí rychle a v celku, ten planý si ponechal svůj střed hodně dlouho. Tak jsem zvědav, jak si povede těch cca 10 dalších. Foukám o sto šest.
Řízek Bonsety z 15.2. jsem musel dnes přesadit, protože jsem zjistil, že už mu lezou z toho malého kelímku kořínky ven. Potvrzuje mi to, že Bonseta roste rychleji než Startky. Ale kvete později – zatím má jen 1 rozkvetlý vijan z celkového počtu 2 – ona má vlastně 3, ale ten nejspodnější se nijak nerozvíjí, stejně jako dva podobné na Vitadoru. Prostě takový falešný poplach. Ale objevil se květ i na Startce v „rajčatovém stromu“ (3 rostliny v jednom velikém květináči), tedy na čtvrté v pořadí. U Startek rozkvétají i ty nejspodnější, i když třeba jen jeden květ.
Velikáni se blíží k metrové hranici, tudíž i k vršku oken. Takže je už plánuju zatípnout a případně nechat jeden další výhon, podle okolností.
Angličáci pilně vyrážejí výhony a největší radost mám z Mountain Magiku, který jich po pár dnech od řízkování vyhnal hned pět, a to i v podpaždí listu, který jsem ustřihl, protože byl uschlý – viz dřívější zprávy.
Datum výsevu sazenic ven jsem si stanovil na 14.3. Po zkušenostech s rychlostí růstu v daleko horších měsících odhaduji, že to bude stačit. Kdyby rostly pomalu, přisvětlím jim.
Práce na balkónovém pařníku jsem obnovil, ale vevnitř. Tento víkend by mělo být relativně teplo, tak s tím snad pohnu. Snad nebude lejt.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika