Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

28.2.2018 Vykvetly další dvě Startky. Celkově mám 5 květů na 3 rostlinách (každá v jiné skupině: pravé i levé západní i východní okno) a jedna Bonseta už také vypadá nadějně. První květ na pravém západním okně už odkvétá, ale ještě neodpadl, takže napjatě čekám, zda se objeví zárodek plodu.


Začal jsem (25.2.) řízkovat hlavní výhony Crimsonů, zatím jen tři (bez úprav), dva se mi nezdály ještě dost vyspělé - šlo by příliš málo stonku do substrátu. Magic to samé. Když jsem totéž udělal s jednou moc divokou dřívější Startkou, docela rychle vyrazila nový výhon přesně na místě, kde jsem ho uřízl. Meristémy v akci. Tak jsem zvědavý.


Pomalu se stávám expertem na výrobu odražečů. A moje poslední modely jsou čím dál větší. Jen mám problém nechat rajčatům na okně dost prostoru: jak se rozrostly, nedokážu zabránit tomu, aby se listy nedotýkaly studeného skla. Velmi studeného, teď když tak mrzne. A listy tím viditelně hodně trpí. Už aby ty mrazy přešly. Na druhou stranu dostávají moji svěřenci jak na východě, tak na západě i přímé sluneční světlo. Východ tak hodinu, západ 2 – 3. Viditelně se jim to líbí.


Nucené řízky Startek, Bonsetů a Vitadoru z přebytečných fazochů se beze zbytku chytly, postupně podle vysazení začínají růst a tak už sháním zájemce o sazenice. Přibývají totiž téměř každým dnem.


Práce na skleníku jsou zatím u ledu. Nemám zájem o zápal plic. Stejně bych tam nemohl v tomhle počasí dát ani sněženku. 11.3. se dokončení konat nebude.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika