Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Abych pravdu řekl, moc se mně ani nechce otevírat toto vlákno „Rajčata 2017“. Kliknu na název, čekám víc jak minutu a teprve potom se mně otevře diskuze. Podívat se na obrázek a vrátit se znamená dvě minuty. Můj poslední příspěvek jsem ukládal více jak tři minuty, odešel jsem od počítače a chystal jsem se odejít z domu a pořád se tam točilo to kolečko nahrávání. Tak jsem počítač vypnul s tím, že se můj příspěvek nenahrál. O to víc sem překvapený, že je tam. To co teď napíši, bude asi poslední v tomto vlákně.
-Charmant F1 je úplně nové rajče firmy Moravoseed. Já jsem ho jedl jednou jedinkrát jak už jsem výše napsal na polním dnu Moravoseedu v Lednici a protože mně chutnal, tak ihned jakmile se jeho semena objevili na webových stránkách, tak jsem si je koupil. V některých diskuzních příspěvcích jsem o tomto rajčeti psal, ale nemám pocit, že bych někde psal o tom, že toto rajče je nějak extrémně sladké. Já zrovna nejsem ctitel velmi sladkých rajčat, třeba sladké Sungold F1 docela rád sním, ale vždycky dám raději přednost sladké ale svým způsobem pikantní Philovitě F1. Jinak žádnou recenzi chutě Charmant F1 o tom, že by měla být sladká jsem nečetl ani od Moravoseedu, a že by ji napsal někdo jiný pochybuji, protože je to opravdu novinka letošního roku.
-Velikost rajčat Charmant F1, která jsem chutnal byla opravdu koktejlová. To, že každý z nás vypěstuje jinou velikost rajčete není zvláště u těchto malých rajčat nic neobvyklého. Každý přece máme jiné počasí, jiný způsob pěstování, jinak vyhnojenou půdu apod.  Přitom si myslím, že jediné co je u Charmantu F1 stabilní, jsou semena.  Pokud jde o můj Charmant F1, tak ho pěstuji jen na lodžii obrácené na jihozápad a zakouší v těchto vedrech opravdu teploty okolo 40 °C. Překvapivě ani moc květy neopadávají, rostlina roste bujně (nejsem expert na míchání substrátu do kbelíků- asi tam mám přemíru živin- dusíku). Velikost nasazených rajčat je podstatně menší, ale já to neřeším, protože až zas tak velkým milovníkem cherry a podobných drobotin nejsem. Jen si myslím, že nasazená rajčata nedosáhnou té očekávané velikosti proto, že vysoké teploty urychlují jejich předčasné zrání. U českých rajčat (Start F1, Stupické apod.) se to projevuje tzv. žlutým límcem, což mne mrzí více, než nějaké nedorostlé cherry (Start F1 je totiž můj favorit No1).
-S chutí je to podobné jako s velikostí.   Každý vypěstujeme stejné rajče s trošinku jinou chutí. K tomu je třeba při našem hodnocení počítat také s naším individuálním vnímáním chuti. Je zbytečné abych to tady rozebíral. Stačí se podívat na pořad „Prostřeno“  a tam je slyšet, jeden hodnotí stejné jídlo málo sladké (slané) a druhý moc sladké (moc slané). Ne, že by se tam netaktizovalo, ale mnoha soutěžícím věřím, že je to tak jak říkají. Například já, nemám rád moc sladké zákusky a tak třeba laskonka je pro mne až nepoživatelná. Myslím tím laskonku, která se dělávala dříve, když jsem měl ještě co do činění s cukrářskou výrobou. Teď už mne obecně zákusky neoslovují, snad jen nějaké s ovocným želé nahoře.
Závěrem bych chtěl všem pěstitelům Charmant F1 popřát, aby se Vám podařilo vypěstovat toto rajče v takové velikosti a s takovou chutí, jakou jste si vysnili.
           Vladimír
PS.: Jestli si dobře pamatuji, tak 180 je Charmant F1 a 84 Gallant F1

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika