Nevím, já dýně moc nepěstuju, ale podle mne je to jen vláknina s vodou. Ostatně jako většina zeleniny. Osobně pěstuju jen cukety a patizony, sklízím malé plody, přidávám do všeho kam se hodí, do leča, směsí na těstoviny, buřtguláše, ratatouile a podobně. Polívka mně nezaujala. Na smažení trochu větší a hlavně patizon, tam jakýsi náznak chuti je. Nejhorší je, když nějakému nešťastníkovi darujete = vnutíte tříkilovou cuketu. Nejprve mu způsobíte manželskou krizi, neb se doma zhádají co s tím, manžel by to vyhodil hned, manželka sní o kompotu, džusu a jiných laskominách. Protože nemají čas, přenášejí to postupně z lednice do špajzu, ze špajzu pod schody, pak pod stůl na verandě a když na to nezapomenou, za měsíc to stejně skončí v kompostu, nebo popelnici. Takže doporučuju sklízet mladé, jakmile to přeroste, nemilosrdně vyhodit a nestresovat se co je to matrjálu a co by se z toho dalo...