Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Rajčata pro sezónu 2015
Loni 30.10.2013 jsem napsal: „Jak se připravujete na sezónu 2014. Chystáte se pěstovat nějaká nová, zajímavá rajčata? Kde budete objednávat jejich semena. Máte nějaké nápady jak prodloužit pěstební sezónu venkovních rajčat nebo zabránit tvorbě catface u biftekových rajčat?“
Abych se neopakoval, tak přidám jaké plány mám pro příští sezónu já. Jen bych chtěl předeslat, že prvotním mojím zájmem je bavit se pěstováním rajčat (a vším co je s tím spojené) a úroda a konzumace je pro mne příjemným výsledkem této celoroční zábavy. Jen proto mám plno různých odrůd, které by asi často neuspokojily ostatní pěstitele.
V sezóně 2015 mám v úmyslu realizovat:
1.Upustím od pěstování cherry rajčat v kontejnerech, protože nejsem schopen každý den ani jednou za dva dny tato rajčata zalívat. Naopak budu pěstovat vždy dvě sazenice cherry rajčat vedle sebe na jednom vedení (způsob pana Vimona). Základem budou odrůdy: Bibi, Mimi, Datlo, Valdo, Goldkrone, Sweet as Linda a Sungold F1. Budu pěstovat také řadu dalších cherry rajčat, asi jen po jedné nebo dvou rostlinách.
2.V pěstování biftekových rajčat nebudu provádět žádné větší změny, jen některých odrůd budu pěstovat víc a některé nebudu příští rok pěstovat vůbec
3.Na základě poučení z letošní sezóny právě připravuji konstruci, abych mohl nad rajčaty v případě dlouhotrvajících dešťů přetáhnout zakrývací plachtu.
4.Budu pokračovat v pěstování starých českých odrůd v rozsahu, v jakém se mně podaří sehnat semena (zatím mám na cestě tři odrůdy ze zahraničí, z Česka zatím mám také nějaký příslib)
5.Chci si pořídit takovou soukromou genobanku španělských odrůd rajčat a proto se budu plně věnovat semenaření
6.Pochopitelně budu pokračovat s pěstováním dlouhodobě skladovatelných odrůd Pienollo a ramallet.
Tak to jsou ve stručnosti moje plány na příští sezónu. Doufám, že alespoň větší část se mi podaří naplnit.
Těším se na vaše příspěvky.
           Vladimír

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika