Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den,

s rajčaty Vilma (na fotce jsou vlevo vzadu) jsem na balkonu již dva roky maximálně spokojený. Sázím po jedné sazenici (včetně kořenového balu) do černých hranatých plastových květináčů o objemu cca 6-7 litrů, na dno dávám 4-5 cm drenážní vrstvu čistého písku, potom netkanou textilii, na to směs domácího kompostu se substrátem. Plastové květináče dávám do vaničky z pozinkovaného plechu (rozměr cca 140 x 25 x 6 cm), sazenice "utopím" co nejhloub a při sázení používám nejmenovaný symbiotický preparát (nasypu pod kořeny sazenice). Zalévám spodem do vaničky tak, aby nedošlo k trvalému podmáčení. Letos byla tak velká násada plodů, že jsem musel i k těmnto "mini rajčatům" dávat tyčky, protože hlavní stonek se pokládal a lámal.  Přikládám pro ilustraci fotku. Povrch půdy "mulčuji "oblázky, zakoupenými ve stavebninách. Přes den se květináč a oblázky nahřejí a v noci vyzařují teplo.

Myslím, že při pěstování v nádobách je chybou dávat dospod hnůj, spíš je potřeba drenážní vrstva z písku nebo kamínků, aby přebytečná voda odtekla a nehnily kořeny rajčat.

Jaroslav Gottfried

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika