Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Každoročně mi úrodu ničí hlavně to mokro a deště, to je hlavní viník, dále velké rozdíly teplot. Co se týče chorob tak ani nedokáži posoudit co to vlastně je, septoriozy, hniloby, šedé plísně, hnědé plísně, žloutnutí listů nedostatek určitých prvků nebo působení škůdců. Už jsem se naučil nejdříve obracet listy a hledat na nich škůdce, mnohdy to vypadá jako choroba a přitom jsou to breberušky, letos např. molice a svilušky. Plíseň má svá specifika a napadá rychle celou rostlinu včetně plodů, tyhle choroby postupují pomalu a většinou od země. Pokud je špatné počasí, tak rostliny to neurostou a hynou, po letošku vidím problém i v agrotechnice, v odrůdách i v semenech. Plíseň je pak již jen třešnička na dortu.

Choroby rajčat najdete zde, podobnosti jsou velké, rozdíly malé...

Někdy nad tím zůstává rozum stát, mám dvě rostliny odrůdy Fytoftoroustojčivyj a jedna vypadá pěkně, druhá je na tom podstatně hůře, a jsou jen 50 cm od sebe na "sever". Teď nevím přesně, ale ta severní je snad na tom lépe.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika