Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím,
měla jsem z porcování cuketodýně dost foto, ale zkolaboval pc, odešel disk, fotografie jsou tudíž nenávratně pryč a tak jsem se ani neozvala.
Když to tedy shrnu. Bez zakracování výhonů by rostlina zabrala desítky m čtv., konečný odhad je tak 80, plody byly celkem čtyři a asi 10 malých, které kvůli chladnému počasí už zůstaly sedět. Dva ks byly délky 35 cm, váha 6 a 7 kg. Semena nedozrálá. Dva kousky dosáhly délku 76 a 78 cm, váha 17.5 a 18 kg, obvod v nejširším místě 68 cm. Semena se nacházela v rozšířené části, která je dál od šťopky. Vnitřek oranžový a i při té velikosti dost vodovatý, vcelku bez vůně, chuť nevýrazná trochu zatrpklá, konzistence taková vatovitá s troškou křupavosti .
V kuchyni, alespoň v naší, je na rozdíl od p.Svobodové k ničemu.
Zkoušela jsem řízky, nákyp, bramboráky půl napůl s bramborami, plátky jen tak pečené v troubě. Cuketodýňovobramborovou kaši a další kulinářské výtvory jsem už raději nezkoušela. Charakteristická konzistence po kuchyňské úpravě je rozbředlost. Chuť je taková, jaká se tomu dá kořením nebo dalšími surovinami.
Dvě ty malé zblajzly slepice, jednu velkou dostala sousedka a naložila s ní jako já s tím velkým zbytkem. Skončilo to všechno rovněž u slepic.
Závěr
Klady: Případné pokrytí zanedbané části zahrady, zčásti umoří bršlici a pejřavku.
Zápory: Pro využití v kuchyni má nulovou hodnotu. Alespoň u nás.
Kam se hrabe na cukety nebo Hokkaido.
Bydlíme v nadmořské výšce 270 m, okolí Nová Paka, Hořice.
S politováním sděluji, že zájemcům poslat semena nemůžu. Po rozkuchání plodu jsem ten vnitřek se semeny, bylo jich tak asi 200 – 300, dala do kyblíku, že to přeberu. Manžel to s nebývalou pilností vysypal do popelnice, kterou večer odváželi.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika