Kdo mi poradí co to je?

brousek - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (71) - 175.210 (?)
14.11.2013 20:26

Ale jde to. Jsou dvě možnosti, jak se jej zbavit. První možnost - zatravnit. Druhá možnost, když se jedná o zeleninové záhony - oželet jednu sezonu, zeleninu kupovat v marketu a na záhonech dva až třikrát po sobě vysít na zelené hnojení hořčici, nebo svazenku, které před květem zaryjeme. To znamená, začít co nejdřív na jaře. Nebo neustále mělce kyřit a v žádném případě ho nenechat vyrůst do květu, protože i pod zemíj je schopen vytvořit klíčivá semena a prakticky klíčí celou sezonu, proto jak se jen trošičku zazelená vzít motyčku a dát mu co proto. Mnohé herbicidy jsou na něj nedostatečné a proto na něj platí jediný herbicid, který nezanechává v půdě žádná rezidua a ten se jmenuje motyčkazín.

brousek

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
danča - (1), 20.6.2007 19:18, zobrazeno: 6861x
Na zahradě se mi rozmnožil plevel, který znám pod názvem Kajetánka. Poradí mi někdo co to opravdu je a jak se toho zbavit? Už jsem zkoušela ledaco, ale stále to roste .

host - 254.9 (?), 15.9.2013 21:13

Dobrý den,

jedná se o pěťour maloúborný, původem z Peru. Jak zlikvidovat? Z vlastní zkušenosti myslím že to snad ani nejde.

brousek - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (71) - 175.210 (?), 14.11.2013 20:26

Ale jde to. Jsou dvě možnosti, jak se jej zbavit. První možnost - zatravnit. Druhá možnost, když se jedná o zeleninové záhony - oželet jednu sezonu, zeleninu kupovat v marketu a na záhonech dva až třikrát po sobě vysít na zelené hnojení hořčici, nebo svazenku, které před květem zaryjeme. To znamená, začít co nejdřív na jaře. Nebo neustále mělce kyřit a v žádném případě ho nenechat vyrůst do květu, protože i pod zemíj je schopen vytvořit klíčivá semena a prakticky klíčí celou sezonu, proto jak se jen trošičku zazelená vzít motyčku a dát mu co proto. Mnohé herbicidy jsou na něj nedostatečné a proto na něj platí jediný herbicid, který nezanechává v půdě žádná rezidua a ten se jmenuje motyčkazín.

brousek

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025