V akom pomere riedit kvas



host - 213.182 (?)
23.9.2020 21:08

Ja osobne pridávam cukor rozpustený vo vode na slivky 1kg/10 l vody na hrušky a jablká 2kg/10l vody na 120l sud. Mám s tým dobrú skúsenosť. Voda zabezpečí jednak to že v kvase nebude vzduch, kvasinky sa v tekutom prostredí rýchlejšie množia, celkovo začne kysnúť skôr ako keď sa voda nepridá. V letných obdobiach keď sa napr slivky zbierajú na slnku a naplnísa sud tá teplota je vnútri obrovská chladnejšou vodou sa dá prvotná teplota mierne zregulovať a kvas schladiť. U jablk a hrušiek je možné namiesto vody použiť mušt z príslušnho druhu ovocia. 

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
   
host - 215.236 (?), 20.9.2020 15:36

Dobrý den, cukr se přidává do OVOCNÉHO kvasu především z důvodu zvýšení koncentrace alkoholu ve kvasu, čímž se stává kvas jednak stabilnější a ve vyšším proc. alkoholu vám ovoce mnohem lépe maceruje aromatické a chiutové látky, které se následně odrazí v ovocném destilátu. Destilační proces má následně u kvasu s vyšším procentem alkoholu lepší průběh. S cukřením se to však nesmí přehnat, 1 až 2 Kg na 100 litrů kvasu je optimum. Vubec NEROZUMÍM z jakého důvodu tam dávátet vodu, jen si tím zvyšíte objem kvasu ale nic víc. Kdybyste místo té vody doplnil ovoce, tak uděláte mnohem lépe. Vetšina ovoce je dostatečně šťavnatá a přídavkem vody si snižujete kvalitu a stabilitu kvasu. Takže stačí přidat to kilo cukru a výsledek bude mnohem lepší. Čím více procent alkoholu ve kvasu tím lépe po všech stránkách.  JŠ     

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 213.182 (?), 23.9.2020 21:08

Ja osobne pridávam cukor rozpustený vo vode na slivky 1kg/10 l vody na hrušky a jablká 2kg/10l vody na 120l sud. Mám s tým dobrú skúsenosť. Voda zabezpečí jednak to že v kvase nebude vzduch, kvasinky sa v tekutom prostredí rýchlejšie množia, celkovo začne kysnúť skôr ako keď sa voda nepridá. V letných obdobiach keď sa napr slivky zbierajú na slnku a naplnísa sud tá teplota je vnútri obrovská chladnejšou vodou sa dá prvotná teplota mierne zregulovať a kvas schladiť. U jablk a hrušiek je možné namiesto vody použiť mušt z príslušnho druhu ovocia. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika