Slivovice - kvas



host - 122.179 (?)
22.11.2009 17:50

Propad koláče nasvědčuje, že kvašení je u konce a také měření cukroměrem by to potvrdilo.Čtyři týdny je dost dlouhá doba, snažil bych se kvas vypálit co nejdříve, aby nedošlo ke znehodnocení kvasu plísněmi a octovatěním.Pološvestky patří mezi ranější odrůdy a kvasy také dříve dozrávají.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
host - 169.36 (?), 22.11.2009 10:58, zobrazeno: 8301x

dobrý den, jsem začátečník, proto hltám informace ze všech stran.mám kvas z pološvestek 10 týdnů, vrchní vrstva je tmavá bez plísně a začíná se propadat do tekutiny.jsem před rozhodnutím, jestli tu tmavou vrchní vrstvu odebrat, nebo to nechat být.do pálenice jdu za 4 týdny.prosím za radu

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 122.179 (?), 22.11.2009 17:50

Propad koláče nasvědčuje, že kvašení je u konce a také měření cukroměrem by to potvrdilo.Čtyři týdny je dost dlouhá doba, snažil bych se kvas vypálit co nejdříve, aby nedošlo ke znehodnocení kvasu plísněmi a octovatěním.Pološvestky patří mezi ranější odrůdy a kvasy také dříve dozrávají.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 217.91 (?), 13.1.2010 14:40

Dobrý den může mi někdo poradit jak připravit kvas na žitnou?Dělal jsem švestky, třešně i jablka a chtěl bych vyzkoušet něco jiného.Díky

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 129.96 (?), 13.1.2010 15:11

Zaprvé se to nesmí a za druhé to jde, ale je to trošku složitější.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 207.173 (?), 26.1.2010 6:42

na vykvašený kvas dávám vrstvičku(asi 2 dcl) jedlého oleje-ten zamezí znovukvašení a plísním.Takto uchováme kvas delší dobu bez závad.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 220.205 (?), 22.2.2010 18:26

Žitná je podobně jako vodka bez fantasie, ale pokud si ji chcete zkusit, proč ne. Rozhodně Vám nedoporučuji nechat naklíčit ve tmě žito a zalít vodou s cukrem. Velmi podrobný postup najdete v knize B.Malleová, H. Schmicklová: Domácí výroba lihovin, nakladatelství BETA 2004, str.48. Rozhodně to bez pivovarských kvasnic nepůjde, protože musíte za přesně definovaných podmínek rozštěpit škrob. slosar-petr@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika