Slivková aróma



               
host - 84.130 (?) 
4.10.2012 12:12

Zkuste ve své "činnosti" pokračovat a při té "rektifikaci" pokračujte dál i při vyšších teplotách. Tenhle podíl jímejte zvlášť, po cca 1dcl a později rozhodnete co lze ještě k tomu jádru přidat.

Přeji mnoho zdaru

  
                  
host - 64.137 (?), 15.10.2012 7:49

Tak jsem až u druhého pálení zjistil že problém nebyl v teplotách a aparatuře ale ve kvasu.Konkrétně ve kvalitě ovoce.Při prvním pálení jsem měl švestky nasbírané v polích.Převážně plané a mizerná kvalita.Takže z mizerného ovoce se výtečný destilát dělat nedá. Druhé pálení bylo o něčem jiném.Odrůda pravděpodobně švestka domácí, pěkné sladké plody. Z 80l mi nateklo 6,5l 80% pěkně voňavé pálenky.Takže nějakých 10l slušné 52%.A v teplotách jsem zase nešel přes 85°C. Do slivek vůbec nedávám cukr a kvasinkami rozkvašuji jen první sud a do ostatních už přilévám. A já osobně kvasy ze slivoní míchám 1 x za týden a myslím že jim to je kuprospěchu. Takže důležité je nejen dobře kvas vést, v dobrých nádobách, zralé ovoce, ve správné teplotě ale hlavně chuťově vhodnou odrůdu.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika