Repák + řepná pálenka



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
host - 99.11 (?) 
4.2.2021 13:56

Zdravím všetkých "Repákov". Iba jedna poznámka: Pokiaľ chceš mať kvalitnú pálenku, neurýchľuj kvasenie žiadnymi kvasnicami. Skrátka, KVASNICE NEPATRIA DO KVASU!!!... do žiadneho. Tie sa dávajú do koláčov! Kvas má vykysnúť prirodzenou cestou, nie s podporou kvasníc. Je to na úkor kvality výslednej liehoviny. Kvasnice zanechávajú (zákonite) v pálenke kvasnicovú pachuť. Nič sa nemá unáhliť, ani kvasenie. A najlepší sú tí, čo pálili už 3 dni po založení kvasu. Dokonca jeden pán už po 24. hodinách. Tak to musel byť ozaj kvalitný repák! Skús byť aspom jeden raz trpezlivý (niekedy aj pár mesiacov) a potom destiluj. Pokiaľ to "nepretiahneš", garantujem ti, že už nikdy po kvasniciach ani nesiahneš.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
                     
host - 220.196 (?), 24.9.2021 14:35
Přišla zase doba řepné kampaně tak si tady přisadím. Ono se řekne nedávat kvasnice, ale když někdo řízky vaří, jak se tu popisovalo tak zabije divoké kvasinky a něčím to rozkvasit musí. Dneska je už naštěstí k sehnání kvalitních kvasinek dost takže člověk není odkázáný jen na kvasnice. Druhá věc je přidávání vody do strouhané řepy aby to nebylo suchý. Ona řepa podle tabulek může mít od 13 až po 20 procent cukru a to je velký rozdíl. Kdo přidá vodu k řepě, která má jen těch 13% ten aby pak kvas kontroloval 2x denně aby se mu to nezlomilo a nezkyslo. Druhá cesta je dosladit to cukrem zase na nějakých 15 % ale to zas postrádá smysl. To už je jistější výsledek nechat kvasit samotný cukr. Domácí paliči všude na východ od našich hranic už s tím mají staleté zkušenosti.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 23.189 (?), 6.12.2021 17:39

Kvasinky – sú jednobunkové hubové organizmy prirodzene sa nachádzajú v ovocí, v repe, bez prístupu vzduchu z cukru vzniká alkohol a kysličnik uhličitý. Mŕtve kvasinky sa usadzujú na dno kvasu, takže stále nejaké zostávajú, v pálenke by nemalo ich cítiť ak áno tak pachuť môže byť z iných príčin, napr.  Neumytý destilačný kotol... Ak do kvasu ešte pridávame   ušľachtilé kvasinky (podľa návodu na použitie) pomôže to k lepšej vyťažnosti.   

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 227.130 (?), 25.2.2022 9:34
Mozem potom vas recept ako to robite vy dakujem
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 167.165 (?), 12.2.2024 21:11
Ahoj mohl bych poprosit jak založit kvas bez přidání kvasinek? Já to nechal samovolně asi 3 měsíce v kotelně při teplotě 20-23 stupňů a po následném otevření akorát zkažená směs.Kde se stala chyba? Ještě podotýkám řepa byla oloupaná a nastrouhaná.Dekuji
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika