Asi nikdo nepochybuje o tom, že bylo použito měděné nádobí, ale tazatel by chtěl radu a ta tu zatím nezazněla. Zkuste přidat čtvrt kávové lžičky jedlé sody rozpuštěné v půl deci velmi studené vody a obrňte se trpělivostí. Měl by se vysrážet nerozpustný hydrogenuhličitan měďnatý a sedimentovat. slosar-petr@seznam.cz
Dobry den, mame po druhykrat vypalenu hruskovicu, 1.liter 70 je priezracny, nasledujuce 2 litre tiez 70 uz maju modry nadych, ostatne su postupne slabsie, ale tiez maju ten modry nadych. Cim to moze byt?
Asi nikdo nepochybuje o tom, že bylo použito měděné nádobí, ale tazatel by chtěl radu a ta tu zatím nezazněla. Zkuste přidat čtvrt kávové lžičky jedlé sody rozpuštěné v půl deci velmi studené vody a obrňte se trpělivostí. Měl by se vysrážet nerozpustný hydrogenuhličitan měďnatý a sedimentovat. slosar-petr@seznam.cz