Prevodová tabuľka: cukornatosť / alkohol



host - 253.77 (?)
21.11.2022 10:30

Ďakujem za Vašu zmysluplnú, inteligentnú radu.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 234.145 (?), 21.11.2022 8:54, zobrazeno: 1472x
Teoreticky, aká cukornatosť kvasu by mala byť pri založení ovocného kvasu, aby po jeho vykvasení bolo v ňom 18% alkoholu? Je na to nejaká prevodová tabuľka? Ďakujem.
   
host - 9.142 (?), 21.11.2022 9:43

Tabulek jsou přehršle. Zkuste ji najít.

      
host - 253.77 (?), 21.11.2022 10:30

Ďakujem za Vašu zmysluplnú, inteligentnú radu.

   
host - 109.172 (?), 21.11.2022 12:18

... aby po jeho vykvasení bolo v ňom 18% alkoholu?

Při ideálním průběhu kvašení se cca polovina cukrů přemění v alkohol (spíše však méně!!). Proto byste měl mít minimálně dvojnásobnou cukernatost v kvasu. Bohužel neznám kvasinky, které by si poradili s 36% cukru!! To lze zvládnout pouze destilací vykvašeného produktu... Tož asitak...

      
host - 253.77 (?), 21.11.2022 13:14

Mám z obchodu kúpené chladnomilné kvasinky a na sáčku je napísané, že dokažu pracovať do 18% liehovitosti. Teda na koľko Brixov by som mal namiešať jablčný kvas, aby to všetko bolo také "akurát"? smiley

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika