Nedokvašený kvas



host - 180.45 (?) 
1.2.2010 20:20, zobrazeno: 7114x

Potřeboval bych poradit, proto Vás zkušenější žádám o radu. Mám kvas z hrušek od 27.10. 2009, je v místnosti s teplotou, u země, 10 °C a jeden sud se mi zastavil na 10 % cukru a druhý na 7 % cukru. Co st ím dál dělat? Mám použít kvasinky a jaké?

Díky           Pavel

  
   
host - 233.144 (?), 1.2.2010 21:23

Dobrý večer, nechci nic říkat, ale to už mělo být dávno vypálené.Hrušky jsou strašně háklé kvas dlouho po vykvašení nevydrží začne octovatět.

      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 65.50 (?), 2.2.2010 8:51

Je pravda, že teplota 10 stupňů je možná málo, nemáte-li chladomilné kvasinky. Ale raději bych nic dalšího nevymýšlel, obětoval těch pár procent cukru a kvas vypálil. Jak píše 233 144, hrušky jsou velmi háklivé, lepší je mít o litr méně než něco, co nebude k pití. 

         
host - 129.96 (?), 2.2.2010 9:15

Už jsem to tady někde psal. Úplně totožný problém. Hrušky jsem měl ve 3 padesátilitrových sudech a ve sklepě je 10 stupňů a kvašení se zastavilo.

Mám velkou elektrickou dečku (tuším 40W), kterou obtočím kolem sudu a hřeju. Sud se rozkvasí a dečku přehodím na další sud. Spotřeba energie není nijak závratná. Sám byste zjistil, jestli se sud opět rozkvasí (jsem přesvědčen, že ano), když byste druhý den pootevřel víko. Takovýmto zdrojem tepla se ale určitě kvas nepřehřeje. Hrušky mi krásně dojely. Výhoda je, že ve sklepě je takové chladno, že po dokončení kvašení nedojde tak rychle ke zoctovatění. Což by se asi stalo, kdybyste sud přenesl do tepla a nechal ho tam příliš dlouho.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika