Hruškový kvas kde mohla nastať chyba?



host - 236.138 (?)
13.11.2021 19:21

Nemůže to vyjít nikdy, nuly dosáhnete pouze u destilované vody. PŠ

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
         
host - 177.98 (?), 10.11.2021 19:36

Zdravím Vás,

dal jsem si klasicky kvasit našrotované hrušky.

První kvas se mi udělal za pár dní a šel jsem pálit.

Venku bylo teplo!

Druhý kvas šel normalně, ale teď při studeném počasí se zastavil na 7 měřeno cukroměrem.

Dal jsem jej dovnitř.

Cukr nedávám. Mám rád klasiku.

Dojde mi v teple?

Porádí mi někdo, prosím.

Ještě jsem se s tím nesetkal.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 214.147 (?), 10.11.2021 23:18

Také zdravím,

- teplo určitě pomůže, hruškový kvas je lenivější, nicméně měl by prokvasit v podstatě do nuly

- je možné přidat kvasinky(kvasnice), rozpuštěné ve vodě, ani ten cukr v nasyceném roztoku není na škodu, hruškám někdy chybí tekutá složka a přidaná tekutina pomůže mobilitě kvasinek, tak aby se rozšířily do celého kvasu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 32.248 (?), 11.11.2021 16:50

Čekat u nedoslazeného hruškového kvasu na dokvašení do nuly může vyjít, ale taky to může být cesta do pekel.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 236.138 (?), 13.11.2021 19:21

Nemůže to vyjít nikdy, nuly dosáhnete pouze u destilované vody. PŠ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika