Hruškový kvas kde mohla nastať chyba?



host - 236.138 (?)
13.11.2021 19:21

Nemůže to vyjít nikdy, nuly dosáhnete pouze u destilované vody. PŠ

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

         
host - 177.98 (?), 10.11.2021 19:36

Zdravím Vás,

dal jsem si klasicky kvasit našrotované hrušky.

První kvas se mi udělal za pár dní a šel jsem pálit.

Venku bylo teplo!

Druhý kvas šel normalně, ale teď při studeném počasí se zastavil na 7 měřeno cukroměrem.

Dal jsem jej dovnitř.

Cukr nedávám. Mám rád klasiku.

Dojde mi v teple?

Porádí mi někdo, prosím.

Ještě jsem se s tím nesetkal.

            
host - 214.147 (?), 10.11.2021 23:18

Také zdravím,

- teplo určitě pomůže, hruškový kvas je lenivější, nicméně měl by prokvasit v podstatě do nuly

- je možné přidat kvasinky(kvasnice), rozpuštěné ve vodě, ani ten cukr v nasyceném roztoku není na škodu, hruškám někdy chybí tekutá složka a přidaná tekutina pomůže mobilitě kvasinek, tak aby se rozšířily do celého kvasu.

               
host - 32.248 (?), 11.11.2021 16:50

Čekat u nedoslazeného hruškového kvasu na dokvašení do nuly může vyjít, ale taky to může být cesta do pekel.

                  
host - 236.138 (?), 13.11.2021 19:21

Nemůže to vyjít nikdy, nuly dosáhnete pouze u destilované vody. PŠ

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Nestabilní pH v bazénu9.8.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika