Destilat s pálenice

host - 178.235 (?)
17.9.2016 9:41
Ano, vůně je podstatnou složkou vypáleného destilátu a je dobré si všimnout, jak je u kterého výrobce nastavena teplota kolony a také čas, který se u plynového vytápění výrazně zkracuje.Možná také na úkor kvality.Je potřeba dbát na slovo zasvěcených odborníků. AB
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 180.6 (?), 17.9.2016 9:19, zobrazeno: 4858x

Dobrý deň, zaujima ma či pri destilovani v legálnej pálenici nejak "nastavujú" kolonu alebo teplotu podla druhu kvasu (slivkový, jablkový, marhuľový a pod.) Zakaždým sa pýtaju aký je to kvas aj ked podla mna po otvoreni nádoby to musí byť jasné.

V blízkom okolí mam 3 pálenice, kvas som už mal v každej z nich a je dosť rozdielny destilát z "rovnakého" kvasu. Viem že v 2 sudoch vedla nemusi byť kvas rovnaký ale ak sú sudy naložené v 1 den a podmienky rovnaké.? beriem to tako rovnaký kvas.

Rozdiely su hlavne vo vôni ktorá zostáva celý čas rovnaká aj po odvetraní už viem aj bez popisu povedať kde to bolo vypalené  :-) 

Chuťovo sú destilaty podobne ale ta vôňa urobí prvý dojem lepši alebo horší. Najväčšie rozdiely su v čerešniach a hruškách.Marhuľa a slivka maju svoju silnú vonu a tam taký rozdiel nie je.

V posledných rokoch už rozdelujem kvas podla druhu pálenice. Každá z pálenic má vlastný cenník kde su rozpísané rôzne náklady -poplatky  (palivo, čas, riedenie, obsluha a pod.)   a pri rovnakom množstve nariedeného destilatu býva rozdiel od 0,8-1,4€  za liter keby bola cena rovnaká tak to neriešim.

Milan

host - 178.235 (?), 17.9.2016 9:41
Ano, vůně je podstatnou složkou vypáleného destilátu a je dobré si všimnout, jak je u kterého výrobce nastavena teplota kolony a také čas, který se u plynového vytápění výrazně zkracuje.Možná také na úkor kvality.Je potřeba dbát na slovo zasvěcených odborníků. AB

host - 193.28 (?), 18.9.2016 20:17

No já se obávám, že by si obsluhy pálenic nechaly "radit" jak mají svou technologii obsluhovat... a na slovo zasvěcení odborníci, ti to můžou max. okomentovat, ale až po pálení a předání pálenky.

milan209 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (90) - 39.26 (?), 19.9.2016 7:32

Mňa by zaujímalo či ten odpad z pálenia  (metylalkohol a pod.) mi dajú alebo ho vyleju.

Mam známeho co to dáva do ostrekovačov v aute v zime a potom to krásne v kabíne vonia. Ale to ma asi z domáceho pálenia. 

Tiež systém s tým ľudia mažu boľavé kolená namiesto alpy. 

host - 193.28 (?), 19.9.2016 10:22

Odpad z pálení (metylalkohol a pod), ten vám samozřejmě nedají, všechny úkapy (předky) jsou svedeny do sběrné nádrže a později se likvidují, nebo předávají k dalšímu zpracování - záleží na pálenici, jak to mé zařízeno.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz