Co s tzv. dekou



host - 129.96 (?) 
24.11.2009 8:44, zobrazeno: 4920x

Po dokvašení zůstává v sudu tzv. Deka, která je popsána ve všech příručkách s tím, že před odvozem do pálenice se má odstranit. Prosím o názor a informaci, jestli je tím myšlen jen opravdu tenký půlcentimetrový povrch, který je hnědý (zoxidovaný?) a nebo se myslí celý hustý koláč ovocné drti, která plave na hladině? Děkuji.

  
   
host - 25.96 (?), 24.11.2009 9:50

Zdravím, nevím jak ostatní, ale já pokud není vidět plíseň odebírám vždycky jenom tu zoxidovanou vrstvu, asi tak do 5 cm. Jirka

      
host - 169.36 (?), 24.11.2009 14:45

ahoj, řeším podobný problém s tím rozdílem, že deka je již zalita štavou, asi 5cm.deka je pouze tmavé barvy bez plísně.jak na to.pokud bych ji neodstranil, stane se něco? poradte odborníci

         
host - 143.3 (?), 28.11.2009 12:58

Zdravím, pokud na dece není viditelná plísen tak jí tam nechávám. Mám už 14 dní vypáleno a slivovička je výborná.

         
host - 207.173 (?), 8.1.2010 7:29

Deka, nebo tak zvaný koláč uzavírá vykvašený kvas.Koláč nemíchat až při odvozu do pálenice.Po dokvašení zamezím zoctovatění kvasu(znovu kvašení)vrstvičkou jedlého oleje.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika