Co s tzv. dekou



host - 169.36 (?)
24.11.2009 14:45

ahoj, řeším podobný problém s tím rozdílem, že deka je již zalita štavou, asi 5cm.deka je pouze tmavé barvy bez plísně.jak na to.pokud bych ji neodstranil, stane se něco? poradte odborníci

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 129.96 (?), 24.11.2009 8:44, zobrazeno: 4921x

Po dokvašení zůstává v sudu tzv. Deka, která je popsána ve všech příručkách s tím, že před odvozem do pálenice se má odstranit. Prosím o názor a informaci, jestli je tím myšlen jen opravdu tenký půlcentimetrový povrch, který je hnědý (zoxidovaný?) a nebo se myslí celý hustý koláč ovocné drti, která plave na hladině? Děkuji.

   
host - 25.96 (?), 24.11.2009 9:50

Zdravím, nevím jak ostatní, ale já pokud není vidět plíseň odebírám vždycky jenom tu zoxidovanou vrstvu, asi tak do 5 cm. Jirka

      
host - 169.36 (?), 24.11.2009 14:45

ahoj, řeším podobný problém s tím rozdílem, že deka je již zalita štavou, asi 5cm.deka je pouze tmavé barvy bez plísně.jak na to.pokud bych ji neodstranil, stane se něco? poradte odborníci

         
host - 143.3 (?), 28.11.2009 12:58

Zdravím, pokud na dece není viditelná plísen tak jí tam nechávám. Mám už 14 dní vypáleno a slivovička je výborná.

         
host - 207.173 (?), 8.1.2010 7:29

Deka, nebo tak zvaný koláč uzavírá vykvašený kvas.Koláč nemíchat až při odvozu do pálenice.Po dokvašení zamezím zoctovatění kvasu(znovu kvašení)vrstvičkou jedlého oleje.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika