Pánové, tato diskuze mne nijak nevzala u srdce a nehodlám ji vířit. Ale což jestli prvotního tazatele zaujala pouze čistě akademicky možnost zpravování obilovin, v daném případě žita na pálenku. Já osobně třeba léta pálím spíše experimentálně a zkoumám možnosti zpracování různých kulinářsky kvalitních surovin. Mám vlastní Gin, Rum, Alaš, Višňovici, Švestkovici, Jablkovici. Moji ochutnávači si je velmi chválí, jsou všichni zdrávi a netrpí žádnými potížemi po procitnutí z "opičky". Vyzkoušel jsem opravdu hodně ovocných i vpodstatě neovocných surovin. Zkoumání nápojů je pro mne příjemnou zábavou již po více než 40 let. Tak asi dovedu chápat zvědavce, kteří narazili na problém a chtějí jej zvládnout.
No nic, přeji Vám všem všechno nejlepší do nastávajícího roku.