Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Taky se mi broskvovice temer pokazde zakalí, chci ji vzdy jemnejsi, tak ji naredim cca na 46 a to uz je po odvětrani problem a to pouzivam kojeneckou vodu, takze ji vetsinou destiluji po naredeni a pridani kompotu potreti. Po pokusech s broskvemi jsem letos došel k poznatku, ze problem u broskvi je v nizkem obsahu cukru. Takzek dosladit alespoň 2 kg na 100 litru kvasu nebo kdo je odpurce docukrovani tak delat na 3x. Dakši moznosti, kterou chci zkusit pristi rok je zastavit 1D max na 20 az 25 procentech alk... Holt porad je co zkouset a vylepsovat a to me na tom strašne bavi 😉👍. Jinak s tim vymrazenim a filtraci jste to udelal dobre. V jedne palirne pobliz kde bydlim vam naredi destilat pod 45 procent jedine kdyz ho vymrazi a prefiltruji, protoze pod 45 se v chladu zakali snad vse. Privezl jsem si letos z palirny 10 litru jenich demineralizovene vody, kterou prede mnou filtroval, zkusil jsem naredit a zchladit slivovici a zakalila se. Pak po zahrati se zase vycistila. At se daří Honza