Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Od chvíle, kdy jsem tohle vlákno založil jsem udělal dost pokusů.

V nich turbokvasnice jednoznačně vedou.

S pekařskými + různé receptury z netu jsem se dostal pouze na výtěžnost 2,5L 50% alkoholu z 20L kvasu. Vyjímečně 3L a nepovedlo se mi to zopakovat. Obsah cukru výsledek nezměnil, jen způsobil to, že kvas byl více nebo méně sladký ještě po vykvašení.

Za použití turbokvasnic - zkusil jsem kvůli úspoře i vícenásobné dávky, takže - jeden sáček na 3 kanystry. V každém 7 kilo cukru, půl pytlíka rozinek a do 22 litrů dolito vodou. plus jedno české "čerstvé droždí" Čili trojnásobná dávka oproti návodu. Výsledek podobný pekařským kvasnicím, kvas sladký, výtěžnost se kanystr od kanystru měnila až o litr. 2,5 - 3,5 Litrů 50%

Ale při dvojnásobné dávce, čili sáček určený na jeden kanystr použit na dva, je to pecka. 7kg cukru, půl sáčku rozinek, dolito do 22 litrů vodou, půl sáčku kvasnic T48. (turbo vodka stojí za H**)

Mezi kanystry nechte mezeru, ať proudí vzduch. Jinak se vám kvasinky uvaří! Dva kanystry vytopí panelákovou špajzku na 28 stupňů, musí se odvětrávat. do týdne je vykvašeno. Kvas má hnusnou nesladkou chuť. Výrazně alkoholovou. Výtěžnost 6L z kanystru!!

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika