Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:


Švestky sbírat radši odpoledne (jsou teplé a kvasit začnou druhý den). V žádném případě švestky neoplachovat!!! Nedávám žádné kvasinky ani enzymy. Víko nechám jen položené. Asi třetí den zednickým míchadlem na vrtačce obsah sudu rozšmelcuju na hmotu podobné marmeládě (pecky to samozřejmě nerozdrtí). Víko nechám týden jen položené. Potom utáhnu sponu a dám kvasnou zátku (1 až 2 litrovou sklenici s vodou). Otevírám tak za 8 týdnů, dřív to nemá smysl. Ochutnám, změřím zbytkový cukr. Má-li 4, jde do kotle, když ne, tak další kontrola po 2 týdnech. Švestkový kvas Vám klidně vydrží i přes zimu (uzavřený igelitem a gumicukem). Bílý křís na povrchu se mi nikdy neudělal.

A kupte si nějakou knihu o přípravě kvasů nebo o domácím pálení, jsou běžně k dostání a dozvíte se dobré věci. Hodně štěstí - poprvé je jenom jednou...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika