Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Kolegové, mám za sebou rok experimentování s polskou kolonou 24 litrů. Tedy tlakáč, kolona v podobě 5cm trubky, která je nahoře dochlazována vodou (takový skorodeflegmátor), odkalovacích prstů, a vodního chladiče. Klasika. Odkalovače jsem uřízl a spojil kolonu s chladičem měděnou rubkou. Funguje. Na průtahové destiláty mi osobně vyhovuje. Je to pěkná hračka.

Ale chci se poradit, zda postupuju dobře nebo co mohu zlepšit. Konkrétně, "líh" na průtahovou destilaci si připravuju destilací cukerného kvasu. Na 20 litrový demižon 6 kg cukru, voda a polské rychlokvasinky. Za dva týdny mám 16-18% kvas. Výsledek pálení není na skákání do stropu, ale jde to. Absinthe chutný a pravý, průtahovka z různých směsí bylin velmi zajímavá, průtahovka z jalovčinek dala velmi chutnou borovičku, sušené švestky příjemnou pálenku s nádechem povidel. Atd. atd. Je to pro mě v podstatě hraní, mám to jako zábavu. Ale chci se někam posunout.

1/ Máte zkušenosti s polskými rychlokvasinkami a změní se výrazně kvalitativně, když budu vyrábět jako základ pro pálení jiný než sprostý cukerný kvas?

2/ Mám v koloně v té tlusté trubce (co díky chlazení vodou funguje jako pseudodeflegmátor) namotaný velký kus měděného plechového klubka, má v mém případě kvašení cukru nebo průtahovky nějaký význam? Krom posílení deflegmátoru?

Díky :) Martin

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika