Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

V podstatě souhlasím. Především s tím, že za bouřlivé kvašení může teplota kvasu a s tím souvisí i rychlé množení kvasinek. Rychlost chemických změn je závislá na teplotě a koncentraci a my můžeme ovlivnit jen tu teplotu. Jak už jsem jistě několikrát psal, bouřlivému kvašení je třeba zabránit, protože enormní vývoj CO2 odnáší vůně budoucího destilátu a to je škoda. Ale kdo má tak studený sklep, aby udržel teplotu 17 °C? Skoro nikdo. Řeším to tak, že do kvasu s neporušenými peckami každý den utápím dvě dvoulitrové petky s ledem. Mrazák to sice zatěžuje, manželka kouká jak bacil na mikroskop, ale přežije to. Problém totiž spočívá také v tom, že kvasný proces je exotermní, takže vznikající teplo kvasným procesem situaci ještě zhoršuje. slosar-petr@seznam.cz

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika