Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Rakovinotvorných produktů se bát nemusíte, to by generace našich předků nepřežily. Daleko nebezpečnější je vysoký podíl ethylalkoholu nežli rozkladné produkty amygdalinu. Účinkem enzymů prunáza a amygdaláza se z amygdalinu (glykosid) nevratně uvolňují 2 moly alfa-D-glukosy a zbývá tzv. necukerný podíl -  benzkyanhydrin, v některé literatuře také označovaný jako nitril kys. mandlové. Účinkem enzymu oxonitriláza se pak tato molekula štěpí na kyanovodík a benzaldehyd, ovšem tento proces je vratný, takže při dostatečné koncentraci obou produktů se prosadí tzv. kyanhydrinová synteza a koncentrace benzkyanhydrinu se začne zvětšovat. Z toho vyplývá, že za hořkomandlovou chuť speciálně horňáckých destilátů z durancií může stopová koncentrace bezkyanhydrinu, benzaldehydu a kyanovodíku. slosar-petr@seznam.cz

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika