Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Otazne je aka bola koncentracia cukru pred kvasenim.

To je hodně důležitý údaj. Cukernatost je třeba změřit, a to bezpodmínečně. U čerstvého ovoce ji můžeme odhadnout, ale u kompotů to nelze. Každý sladí jinak, velké rozdíly jsou u různého ovoce. Nálev na třešně se někdy dělá jen 0,3 kg na litr vody, na angrešt, rybíz, brusinky, borůvky, jeřabiny 2-3x koncentrovanější.  Až na výjimky (zmíněné třešně) žádný kompot nemá tak málo procent, aby vykvasil úplně. proto je změření a doředění nutné. Okyselením kvasu taky nic nepokazíte.
    Aby to nebylo tak jednoduché, někteří lidé kompot konzervují i chemicky (aby se po otevření nekazil). Zkvasit takový kvas je pak někdy problém.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika