Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Rozmňaganí na kašu je velmi dobré a přínosné při zakládaní kvasu a hlavně pak při následném postupném plnění sudu. Kvasinky budou mít ke svému množení ideální "vodnaté a tekuté" podmínky.
*
Ale jinak to považuji za zbytečnou práci. A v některých případech za vyloženě škodlivé. Třeba při kvašení v teple. V takovém rozmixovaném prostředí, ideálním pro velmi rychlé a bouřlivé kvašení dochází k únikům aromat, pěnění a přetekání sudů.
*
Můj názor je mixovat nebo silně drtit - připravit kvasinkám ideální podmínky, ale jen zpočátku. Pak přidávat už jen jemně pomačkané nebo i celé plody. Ony si s nimi časem poradí, budou je muset "rozhryzat" a zabrání jim to v nežádoucímu "zdivočení" - velmi rychlému vykvašení a úniku aromatu a možná i částečným ztrátam lihu.

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika