Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

I když druhá část dotazu je adresována na pana Rafaela, pokusím zodpovědět obě části. Pokud pálení (finální, druhé) ukončíte kolem 40% se určitě připravíte o podstatnou část vůní a chutí. Otázkou je, jesti to co získáte vám postačuje. Pokud ano - budiž, každý má jinak chlupatý jazyk. Nicméně je to "jízda na jistotu" kdy tam nehrkne kyselý ocas nebo přiboudliny. Je to o kompromisu, osobně se mi zdá končit kolem 40% trochu moc "při zdi".

Druhá část - správně říkáte "neměla"... ono riziko zakalení se samozřejmě zvyšuje s tím jak dlouho druhé pálení táhnete. Na druhou stranu si dovedu představit i situaci kdy se zakalí pálenka ukončená třeba i při 50%. To záleží na řadě faktorů a je to na jinou diskusi o příčinách zakalení. Tato diskuse tady už rovněž probíhala, zkuste pohledat. Jen ve stručnosti - zákal je většinou tvořen tuky a vosky které ovoce (zejména letní - např. meruňky) obsahují a které rovněž přejdou do destilátu - a to především na konci. Tyto látky jsou lépe rozpustné v alkoholu a méně, nebo vůbec ve vodě. Takže když produkt zředíte vodou, zákal se vytvoří. Některé druhy alkoholu na tom i založily svou "slávu" jako například pastis, ouzo, raki... 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika