Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vzhledem k vysokým teplotám, které nás trápily všechny, je klidně možné, že už je kvas hotov. Z literatury jsou známy dvě zkoušky, které můžete na ověření stavu udělat. Ta jednodušší je, že se přiblížíte se zapálenou čajovou svíčkou ke hladině a pokud stále hoří, CO2 se již nevyvíjí, nicméně hladina kvasu by neměla přesahovat 75% objemu nádoby, při vyšším stavu by pak zkouška nemusela být spolehlivá. Druhou metodou je odebrat asi 1 dcl kvasu do hermeticky uzavíratelné lahvičky (např. po dětské přesnídávce) a uložit ji někam na skříň či pod strop, kde je možno předpokládat teplotu 24 °C. Po třech dnech se sklenička prudce otevře a pokud se CO2 vyvíjí, uslyšíte jeho únik. Jestli můžete kvas vypálit v Čechách nevím, některé palírny vyžadují číslo katastru, kde ovoce dozrálo. To by mohl být problém. slosar-petr@seznam.cz

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika