Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

K tomuto přesvědčení jsem ale ještě nedozrál.

Mám velmi podobné úvahy. Diskuze na téma slazení kvasů jsou letité a nekončící. Nicméně - letošní rok je na meruňky tak štědrý, že pěstitelé z meruňkových poloh jsou jimi mnohde doslova zavaleni. Ti by mohli provést jednoduchý test. Plnit současně dva sudy - jeden doslazený, druhý čisté meruňky. Vést oba kvasy stejně a krátce po sobě je vypálit. A bude jasno.
   Osobně jsem pil několik meruňkovic z doslazeného i nedoslazeného (možná jen nepřiznaného) kvasu. Většinou byly dobré, ale posoudit je si netroufám.. Důležitou roli totiž hrají další faktory - odrůda meruněk, ročník, vedení kvasu (teplota, délka kvašení, přítomnost pecek), založení naráz či přisypáváním, atd.
    K názvu vlákna vidím tyto důvody:
1. Nateče víc
2. Kvas se méně kazí
3. Lihovější kvas se líp destiluje.

Přídavek 5kg cukru do metráku meruněk nepovažuji za rozumný. Zapomíná se, že ve 100 litrech mače jsou taky pecky a sušina, v nichž se cukr nerozpustí. Sto litrů meruněk obsahuje 75 l šťávy, zbytek je balast. Při cukernatosti šťávy 10% je v ovoci 7,5kg zkvasitelných sacharidů. Přidáním 5kg sacharózy dostáváme surovinu, jejímž vypálením získáme destilát obsahující 60% lihu z ovoce a 40% lihu z řepy. Chápu, že se najdou lidé, co to v chuti nepoznají.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika