Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ve vůni se nejvíc projeví kvalitní, správně vyzrálé ovoce

Jednoznačně pravda. Nevěřte jiným fámám, že dodáním cukru do kvasu "vyextrahujete" z ovoce více vonných látek.

.Pecky se dají a je vhodné je před pálením odstranit

Souhlasím beze zbytku u u meruněk. Květinově sametová vůně meruňkového destilátu se hořkomandlovou příchutí pecek spíš naruší. Proto je dobré pecky odstranit před pálením, ideálně hned při zakládání kvasu (pro ty pracovitější).
U švestkové pálenky mandlová příchuť podtrhuje slivovicovou vůni, proto bych švestky před kvašením nevypeckovával. Před pálením se hodí je přecedit (kvůli lepšímu míchání a riziku připálení), pak je dobré vrátit pár vyloupaných jader do kotle. U duranciového destilátu je aroma jader hlavní složkou jeho chuti i vůně.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika